Zicht op Perspectief

Onze werkwijze

Problemen staan niet op zichzelf, onze omgeving heeft hier ook invloed op. In de interactie gaat nog al eens wat mis en dit zijn vaak ingeslopen patronen die meestal al zijn ontstaan vanuit het gezin van herkomst, dat wat je geleerd en meegenomen hebt. Je weet eigenlijk wel dat het anders moet maar het lukt je niet omdat je niet goed weet hoe. In gesprekken met jou maar ook samen met je partner en/ of je kinderen leer je stil te staan bij je gevoel en bewust te worden van wat je nodig hebt en dat onder woorden te brengen.

We zijn recht door zee, zeggen waar het op staat en pakken de kern van het probleem aan. Samen leggen we patronen bloot zodat jij of jullie daarmee aan de slag kunnen. We bemoedigen en ondersteunen jou of jullie in het proces en kijken we samen wat er nodig is om verder te komen.

We werken met de methode ervaringsgerichte systemische benadering, Gestalttherapie, contextuele benadering en de Emotionally Focused therapie (www.eft.nl) om jou en jullie inzicht en perspectieven te geven.

Levensvisie

Wij leven en werken vanuit een christelijke levensovertuiging. Waar dat helpend is proberen wij dit te betrekken in onze gesprekken. Uiteraard is iedereen welkom. Ongeacht levensvisie, geloof of overtuiging.